Úvod » Próza » Stojedenásť známych Slovákov


        

Stojedenásť známych Slovákov

Michal Eliáš

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Matica slovenská
Naša cena s DPH:
11,60 EUR

Prehľadný a obsažný sprievodca zástupom najvýznačnejších osobností slovenských dejín v novom vydaní zahŕňa biografické medailóny dejateľov od 9. storočia po súčasnosť: štátnikov, spisovateľov, vedcov, vynálezcov, umelcov, pedagógov... Dielo zostavil literárny historik a archivár PhDr. Michal Eliáš, CSc., ktorý sa zviditeľňovaniu známych i menej známych osobností našich dejín venuje dlhodobo, je napríklad autorom čitateľsky úspešného fotosúboru Slávni Slováci (2010).
Každý výber je do istej miery subjektívny, zaiste aj tento – čitateľom ho predkladáme ako autorský výber kvalifikovaného tvorcu, ktorý popri skutočne známych dejateľoch predstavuje aj mnohé osobnosti, na ktorých významný vklad do našich dejín, našej kultúry a vzdelanosti neprávom zabúdame. Autor si dovolil zahrnúť do slovenského kontextu aj niekoľko osobností, ktoré sa narodili v cudzine, ale majú buď zrejmé slovenské korene, alebo ich pôsobenie významne poznačilo naše národné dejiny.
Napokon nájdeme v tomto výbere aj osobnosti, ktorých pôsobenie sa hodnotí kontroverzne, ale nespochybniteľne výrazným spôsobom ovplyvnili slovenské dejiny.
Známych Slovákov táto knižka predstavuje prostredníctvom stručného, informatívneho textu, portrétu a ďalších obrazových dokumentov, ukážkou diela, citátom alebo rôznymi ďalšími zaujímavými prameňmi a informáciami.

Počet strán   232
Hmotnosť  840 g
Rok vydania  2017
Väzba pevná väzba
Jazyk slovenský
Vydavateľstvo Matica slovenská
Rozmer 170×240 mm
ISBN 9788081281617
ZjkyYWZ