Úvod » Náboženstvo, cirkev » Poďme hlbšie - Ako odhaliť poklady skryté v Biblii


        

Poďme hlbšie - Ako odhaliť poklady skryté v Biblii

Nigel Beynon, Andrew Sach

Nie je skladom

 

Naša cena s DPH:
6,20 EUR

Bibliu môže čítať a rozumieť jej každý, kto číta a rozumie dennej tlači. Samozrejme, aj v nej musíme inak čítať úvody, inak správy a reportáže, inak komentáre, inak fejtóny a ešte inak vtipy. Väčšine z nás to však nerobí žiaden problém.

Podobne je to aj s čítaním Biblie, aj keď tá má oveľa viacej literárnych druhov ako bežné noviny. Je možné, že sa nám Bibliu čítať nechce, lebo to si vyžaduje sústredenie a námahu, ale nie je to preto, že je nezrozumiteľná. 

Už som spomenul, že o Biblii boli napísané celé knižnice neoceniteľných komentárov a iných pomôcok. Ani ten najlepší znalec na svete však neporozumel a nevystihol všetko presne a správne. Ak sa príliš rýchlo uchýlime k názorom expertov, nevypestujeme si „svaly“ a staneme sa stále závislejšími na názoroch odborníkov ako na slove živého Boha. Čím je teda predkladaná kniha prínosom?

Predovšetkým tým, že namiesto toho, aby nám servírovali hotové, rekonštruované a vyleštené poklady Biblie, ktoré už stačí iba obdivovať či užívať, Nigel Beynon a Andrew Sach nás v nej učia narábať s nástrojmi, ktorými životodarné poklady Biblie každý z nás môže objavovať.

Keď chceme ísť hlbšie, potrebujeme kopať. Kopanie si obyčajne nevyžaduje veľa akademických titulov, ale námahu, vytrvalosť a trpezlivosť áno. Pri kopaní používame čakan, rýľ, motyku, lopatu, špachtľu aj metlu a nie je jedno, v ktorom štádiu vykopávok ktoré nástroje použijeme. Použitím nevhodného nástroja hľadané poklady možno vôbec nenájdeme, alebo ich poškodíme, či zničíme. Podobne je to aj pri vykopávaní pokladov Biblie, a preto zámerom autorov predkladanej knihy je vysvetliť a prakticky ukázať, ako sa ktorý nástroj správne používa. Každá kapitola končí výzvou „Poď hlbšie,“ aby sme si sami precvičili predstavený nástroj.

Predhovor: Ján Henžel

POČET STRÁN  194
HMOTNOSŤ    185 g
ROK VYDANIA  2012
VÄZBA   brožovaná väzba
JAZYK   slovenský
VYDAVATEĽSTVO   Porta Libri
ROZMER   148×210 mm
ISBN   9788089067725

YmNiMDA3Y