Úvod » Geografia, cestovanie » Pevnosti a opevnenia - Kultúrne krásy Slovenska


        

Pevnosti a opevnenia - Kultúrne krásy Slovenska

Miroslav Eliáš, Matej Dudáš, Martina Orosová

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Dajama
Naša cena s DPH:
8,95 EUR

Hlavným zámerom publikácie Pevnosti a opevnenia je priblížiť pomocou textov, fotografií, náčrtov či historických pohľadníc históriu stavieb fortifikačných objektov od 16. storočia až po druhú polovicu 20. storočia. Kniha pozostáva z dvoch základných kapitol: Protiturecké pevnosti a Opevnenia 20. storočia.
Prvá kapitola – Protiturecké pevnosti čitateľa bližšie oboznamuje s protitureckou obrannou líniou a najmä pamiatkami obranného systému banských miest na strednom Slovensku. Nechýbajú ani pevnostné body obrany Podunajska či ďalšie bastiónové pevnosti najmä na území západného Slovenska.
Druhá kapitola - Opevnenia Slovenska 20. storočia mapujú najmä obdobie prvej svetovej vojny z hľadiska fortifikačných objektov, medzivojnovú etapu stavby československej obrannej línie či opevnené body a línie počas druhej svetovej vojny.
Texty o pevnostiach a opevneniach sú popretkávané zaujímavosťami z období, ktoré sa viažu k ich stavbe a približujú aj historické udalosti či reálie tej-ktorej doby. Čitateľ tak skôr môže pochopiť súvislosti, ktoré sú spojené s ich realizáciou. Nechýbajú dobové ilustrácie, staré pohľadnice, pôdorysy, mapky a samozrejme súčasné fotografie.

Počet strán 128
Hmotnosť   450 g
Rok vydania  2015
Väzba brožovaná väzba
Jazyk slovenský
Vydavateľstvo  DAJAMA
Rozmer 160×237 mm
ISBN 9788081360480
MzJhOTB