Úvod » Próza » Osudová trojka - Temná veža 2.


        

Osudová trojka - Temná veža 2.

Stephen King

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Ikar
EAN kód: 9788055156880
Naša cena s DPH:
13,40 EUR

Roland Deschain z Gileadu, posledný pištoľník v Stredsvete, samotár putujúci po ceste dobra a zla, ktorý stopuje tajuplného mága známeho iba ako muž v čiernom, sa ocitne vyčerpaný na brehu Západného mora. Po boji s netvormi podobnými obrovským krabom sa zranený a v delíriu vyvolanom otravou vlečie po pláži, kde postupne nachádza troje dverí do rôznych časových období nášho sveta.

Prvé dvere ho privedú do osemdesiatych rokov minulého storočia, aby sa spojil s tvrdohlavým Eddiem Deanom, mladíkom závislým od heroínu.
Za druhými dverami nájde v roku 1964 rozpoltenú osobnosť Odettu Holmesovú/Dettu Walkerovú, černošskú bojovníčku za občianske práva.
Tretie dvere ho prenesú do druhej polovice sedemdesiatych rokov a do mysle psychopatického vraha Jacka Morta, ktorého život je podľa všetkého spojený s Odettou Holmesovou aj s Jakom Chambersom, chlapcom z opustenej zastávky pre dostavníky v púšti.

Ak chce Roland pokračovať vo svojej púti k Temnej veži, musí sa vyliečiť z otravy a pritiahnuť do svojho sveta troch ľudí, ktorých mu na Golgote prostredníctvom tarotových kariet a muža v čiernom pridelil osud.

 

Originálny názov The Dark Tower: The Drawing of the Three
Rozmer 206×136 mm
ISBN 9788055156880
Počet strán 488
Hmotnosť 540 g
Rok vydania 2017
Väzba pevná väzba
Jazyk slovenský
Vydavateľstvo Ikar
NThkYWFjZ