Úvod » Domov, hobby » Okrasná záhrada


        

Okrasná záhrada

Ivan Hričovský

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Plat4M Books
Naša cena s DPH:
6,25 EUR

Publikácia Okrasná záhrada: Práce podľa mesiacov je určená najmä tým, ktorí chcú mať zo svojej záhradky nielen úžitok vo forme chutného ovocia, ale aj pôvabný ostrov rastlín a okrasných drevín. Autori poskytli svoje skúsenosti z pestovania krásy v záhradách s množstvom praktických ukážok, tipov a rád.

Autorkou okrasnej časti knihy je Lucia Harničárová, ktorá v spolupráci s Ivanom Hričovským napísala záhradkársky bestseller Ovocná záhrada: Práce podľa mesiacov mesiacov. V tejto knihe o okrasnej záhrade prijateľným spôsobom v chronologickom poradí popisuje postupy jednotlivých prác. Vykresľuje krok po kroku napríklad rozmnožovanie letničiek, trvaliek, skalničiek, begónií, magnólií, fuksií, brugmansií, krušpánu z odrezkov a ďalších, zobrazuje rezy hortenzií a ruží a ich zazimovanie. Ďalej podáva postupy pri úprave skalky, skrášľovaní balkónov muškátmi a tiež návod ako docieliť, aby hýrili množstvom fascinujúcich farieb. Opisuje zmladzovacie rezy rastlín, prácu s cibuľovinami, kroky pri úprave jazierka, starostlivosť o trávnik, ako chrániť rastliny, kedy vyniesť zimujúce druhy, zimnú krásu v črepníkoch a poskytuje mnoho ďalších cenných rád.

Nájdete v nej aj časť o úžitkovo-okrasných rastlinách od nestora slovenského ovocinárstva Ivana Hričovského s inšpirujúcimi postupmi pri pestovaní arónie, muchovníka, drieňa, rakytníka, jarabiny, bazy i zemolezu, ale aj málo známej ruže jabĺčkovej.

 

POČET STRÁN  144
HMOTNOSŤ  180 g
ROK VYDANIA  2017
VÄZBA  flexi väzba
JAZYK  slovenský
VYDAVATEĽSTVO  Plat4M Books
ROZMER  110×178 mm
ISBN  9788089642427
ZGRiZDM2M2