Úvod » Próza » Odsúdená - Jedna v cele smrti, druhá v boji za jej záchranu


        

Odsúdená - Jedna v cele smrti, druhá v boji za jej záchranu

Nazanin Afshin-Jamová, Susan McClellandová

Nie je skladom

 

Naša cena s DPH:
11,60 EUR

Pozoruhodný príbeh dvoch žien – modelky na vrchole kariéry a tínedžerky v cele smrti v Iráne –, ktorých život navždy zmenil jeden e-mail. Obe ženy majú zhodou okolností rovnaké krstné meno Nazanin.


Nazanin Afshin-Jamová bola na výslní svojej kariéry. V roku 2006 podpísala zmluvu na nahratie prvého CD a po umiestnení sa na druhom mieste v súťaži Miss World sa stala vyhľadávanou modelkou a ikonou medzi iránskou disidentskou komunitou. No v jedno popoludnie dostane e-mail, ktorý zmení jej životnú dráhu. Dozvie sa z neho o istom kurdskom dievčati – Nazanin Fatehiovej –, ktorá čelí trestu smrti v Iráne za prebodnutie muža, ktorý sa ju pokúsil znásilniť. Nazanin Afshin-Jamová sa jej pohotovo zastane. Vkročí do sveta medzinárodnej diplomacie, kde spoznáva temné stránky krajiny, v ktorej sa narodila: vraždy zo cti, násilie voči ženám a štátom schválené popravy detí.

Zatiaľ čo Fatehiová živorí vo väzení v takých katastrofálnych podmienkach, že si chce siahnuť na život, Afshin-Jamová horúčkovito pracuje na kampani na jej záchranu. Takto osud spojí životy dvoch žien – jednej, ktorá má všetky možnosti, a druhej, ktorá žije v najhlbšej chudobe – v boji za spravodlivosť. Tento výnimočný a inšpirujúci príbeh o solidarite medzi ženami hovorí o sile a schopnosti každého človeka podporiť pozitívne zmeny vo svete.

Podrobnosti

  • Originálny názov: The Tale of Two Nazanins
  • Počet strán: 336 strán
  • Väzba: pevná väzba
  • Rozmer: 132×208 mm

 

OTEzMD