Úvod » Medicína a zdravie » Nová miniencyklopédia prírodnej liečby


        

Nová miniencyklopédia prírodnej liečby

Igor Bukovský

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Ambulancia klinickej výživy
EAN kód: 9788097023003
Naša cena s DPH:
9,00 EUR

Komplementárna a alternatívna (prírodná) medicína je dnes dynamická oblasť lekárskych vied, ktorá môže nielen veľmi účinne podporiť moderné liečebné postupy, ale nanešťastie – najmä vzhľadom na často sa vyskytujúce neodborné, nepodložené a komerčné informácie – spôsobiť aj veľa problémov a chaosu.

Charakteristika knihy:

Kniha naväzuje na veľmi úspešný autorov titul „Miniencyklopédia prírodnej liečby“, ktorej sa na Slovensku a v Českej republike od roku 1992 v opakovaných a doplnených vydaniach predalo spolu viac ako 400 tisíc kusov. (Bola preložená aj do maďarčiny a bulharčiny.)

Nové, výrazne rozšírené a doplnené vydanie má ambíciu sprístupniť aktuálne a dôveryhodné informácie z oblasti prírodnej liečby a použitia prírodných prostriedkov liečby a súčasne naučiť čitateľa rozlišovať pravdu od bludov.

Text je rozdelený do dvoch základných častí:

* Ochorenia – táto časť obsahuje 51 častých diagnóz (dvakrát viac ako pôvodné vydania) – napr. hypertenzia, cukrovka, chrípka, vredy žalúdka, astma, atopický ekzém, migréna, infekcie ženských močových ciest, žlčové kamene, rakovina, trombóza, varixy, refluxná choroba pažeráka, akné, dna, flatulencia, chronický únavový syndróm, poruchy imunity a pod.

- stručný popis ochorenia
- prehľadne v bodoch uvedené odporúčania na domácu a prírodnú liečbu, úpravu stravy a ostatných oblastí životného štýlu
- nekomerčné odporúčania na vhodné výživové doplnky a ich dávkovanie

* Špeciálne potraviny a výživové doplnky – táto časť obsahuje popis a spôsob využitia 40 najznámejších a nových druhov a foriem špeciálnych potravín a výživových doplnkov (napr. kurkuma, zázvor, aloe vera, cesnak, škorica, vitamín D, kvet bazy čiernej, kolostrum, ginkgo biloba, probiotiká, žen-šen, melatoním, zelený čaj, včelí peľ a materská kašička a pod.


Odbornými konzultantmi autora boli doktorka farmácie, klinická farmakologička a dvaja praktickí lekári.

POČET STRÁN  222
HMOTNOSŤ    591 g
ROK VYDANIA   2009
VÄZBA    pevná väzba
JAZYK    slovenský
VYDAVATEĽSTVO   AKV - Ambulancia klinickej výživy
ROZMER   190×225 mm
ISBN   9788097023003

MGU4MDBj