Úvod » Próza » Mandolína kapitána Corelliho


        

Mandolína kapitána Corelliho

Louis de Bernières

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Slovart
Naša cena s DPH:
13,45 EUR

Louis de Bernières sa narodil v Londýne. Spočiatku pracoval ako záhradný architekt, mechanik, učiteľ a dôstojník na vojenskej škole. Mandolína kapitána Corelliho je jeho najznámejší román.

V Európe besnie druhá svetová vojna a na svojráznom Iónskom ostrove sa tamojší lekár samouk, doktor Jannis usiluje objektívne opísať dejiny ostrova. Jednotlivé etapy vojny a jej následky sa odzrkadľujú na živote ostrovanov. Na ostrov prídu talianski okupanti, ktorí sa viac-menej zžijú s miestnym obyvateľstvom. Po kapitulácii Talianska Nemci Talianov postrieľajú a nasleduje krutá nemecká okupácia. Po oslobodení nastúpi ešte krutejší komunistický režim, ktorý predstavuje negramotný rybár a snúbenec Jannisovej dcéry Pelagie - Mandras. Udalosti kruto zasiahnu aj ju, keďže sa zaľúbi do kapitána Antonia Corelliho, talianskeho okupanta, dôstojníka a hudobníka, ktorý býva v ich dome.

Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým, ktorí majú radi silné príbehy. Edícia MM tradične prináša diela od oceňovaných autorov, inak tomu nie je ani pri Louisovi de Bernièresovi , a jeho slávnom sfilmovanom románe Mandolína kapitána Corelliho.

 

POČET STRÁN    528
HMOTNOSŤ    648 g
ROK VYDANIA   2016
VÄZBA    pevná väzba s prebalom
JAZYK    slovenský
VYDAVATEĽSTVO   Slovart
ROZMER    130×210 mm
ISBN   9788055623726

 

MmM3ZGIzNz