Úvod » Učebnice, slovníky » Maďarčina pre samoukov


        

Maďarčina pre samoukov

Ildikó Hizsnayová, Mariana Sitárová Husáriková

Nie je skladom

 

Číslo produktu: SPN - Mladé letá
EAN kód: 9788010040605
Bežná cena s DPH 17,00 EUR
Naša cena s DPH:
15,30 EUR

Kniha je určená pre samoukov, môže však poslúžiť aj ako príručka pre jazykové kurzy. Autorky sprístupňujú maďarský jazyk netradične – kladú dôraz na pochopenie, ako maďarčina funguje, ako sa v nej rozmýšľa, do popredia sa dostávajú bežné životné situácie, ku ktorým sa viažu pre ne typické gramatické javy a slovná zásoba. Učebnica je rozdelená na tri samostatné časti: Gramatika, Dialógy, Texty.
Prvá časť zrozumiteľne vysvetľuje najdôležitejšie gramatické javy maďarčiny, upozorňuje na použite jazyka v reálnych kontextoch. Jednotlivé kapitoly uzatvárajú vzorové vety a krátke cvičenia, nasledujú odkazy na odporúčané dialógy a texty. Súbežne rozvíja čítanie, písanie, hovorenie, počúvanie.
V druhej časti sa formou krátkych dialógov rozvíjajú komunikačné kompetencie študentov. Za každým dialógom nasleduje cvičenie s odkazom na aktuálny gramatický jav. Je určená pre všetkých, ktorí si chcú osvojiť komunikačné základy jazyka. Ako pomôcka slúži sprístupnená zvuková nahrávka (www.spn.sk). Dôraz sa kladie na počúvanie a hovorenie.
Tretia časť ponúka pestrú zbierku textov s cvičeniami zameranými na pochopenie textu, obohatenie slovnej zásoby a osvojenie si základov vetnej štruktúry. Je určená pre tých, ktorí nepotrebujú ovládať jazyk aktívne, ale ich cieľom je porozumieť maďarským textom.

POČET STRÁN               288
VÄZBA                         brožovaná väzba
ROZMER                      170×240 mm
HMOTNOSŤ                  485 g
ISBN                            9788010040605
ROK VYDANIA               2023
JAZYK                          maďarčina
VYDAVATEĽSTVO          Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá
ODQyZmNh