Úvod » Próza » Expedícia - Môj ľúbostný príbeh


        

Expedícia - Môj ľúbostný príbeh

Bea Uusma

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Absynt
Naša cena s DPH:
18,00 EUR

Všetko v tejto knihe je pravda! Teda okrem strán 275 a 276...
Expedícia. Môj ľúbostný príbeh je krásna, pestrá a výpravná kniha plná fotografií a archívnych materiálov. Sú za ňou dlhé roky práce, štúdia i pátrania. Vlastne – nebola to len práca. Bola to najmä láska.
Koniec 19. storočia bol obdobím prvých pokusov o dobytie nedostupných pólov našej planéty. Na let balónom až na severný pól sa odhodlala aj trojica Švédov zo Štokholmu. Výprava známa pod názvom Andréeho expedícia vyrazila na svoj let na jar roku 1897 – slušivo oblečení a bez akýchkoľvek polárnych skúseností. Nezabudli si pribaliť hrubé encyklopédie a vkusné obleky so šatkami, aby pôsobili reprezentatívne, keď ich budú po návrate vítať oficiálne delegácie a davy ľudí.
Ich vodíkový balón Orol však čoskoro stroskotá a pre troch mužov sa začína márny boj o prežitie.
Švédska spisovateľka Bea Uusma sa do osudu tejto expedície skutočne zamilovala a rozhodla sa, že prekope všetky archívy, aby sa dozvedela pravdu.
Prostredníctvom svojej krásnej, pestrej a na informácie bohatej knižky nás Bea Uusma vracia do romantického obdobia, keď pre nás boli ešte mnohé územia len bielymi miestami na mapách a zároveň dokazuje, že po pravde sa oplatí pátrať aj po viac ako sto rokoch.
Farebná knižka Expedícia. Môj ľúbostný príbeh vychádza v modernej flexi väzbe v preklade Simony Jánoškovej.

 

POČET STRÁN  320
HMOTNOSŤ  1050 g
ROK VYDANIA  2018
VÄZBA  šitá väzba
JAZYK  slovenský
VYDAVATEĽSTVO  Absynt
ROZMER  190×260 mm
ISBN  9788082030269

 

NGQwZjQxMD