Úvod » Medicína a zdravie » Diéta pre diabetikov


        

Diéta pre diabetikov

Peter Minárik, Barbora Zoboková, Eva Blaho

Nie je skladom

 

Číslo produktu: Raabe
EAN kód: 9788081402951
Naša cena s DPH:
18,00 EUR

Známy gastroenterológ Peter Minárik, diabetologička Barbora Zoboková a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu diabetikom, ich príbuzným a ale aj zdravým jedincom, ktorí z času na čas potrebujú využiť diétne stravovanie, alebo dozvedieť sa viac o správnych stravovacích a pohybových návykoch.

Pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady o diétnom stravovaní a liečebnej výžive. S touto skúsenosťou kontrastuje fakt, že v slovenskom jazyku je publikácií o diétnom stravovaní dlhodobo nedostatok.

Táto knižka vám chce podať pomocnú ruku na vašej ceste životom s cukrovkou. Každý z vás musí byť sám sebe lekárom. Váš diabetológ vám poskytne základné informácie o strave, pohybe a liečbe, ale nebude pri vás stáť pri každom vašom jedle, keď si ho budete nakladať na tanier. To sa musíte naučiť vy sami, koľko čoho je pre vás vhodné. Ako povedal pred vyše sto rokmi zakladateľ Joslinovho diabetickeho centra, Elliot P. Joslin: „Diabetik, ktorý vie najviac, žije najdlhšie!"

Kniha ponúka množtvo cenných rád, ktoré pomôžu pacientom s diabetom robiť správne rozhodnutia a zvládať tak lepšie svoje ochorenie.

Nájdete v nej:

  • Ako a prečo vzniká diabetes, ako sa diagnostikuje.
  • Čo je to diabetes, typy diabetu a jeho komplikácie (diabetická noha, ketoacidóza, postihnutie ciev).
  • Hypoglykémia – kedy vzniká, ako jej predchádzať, prípadne ako zvládať hypoglykemické stavy.
  • Inzulín – vlastnosti, skladovanie, podávanie inzulínu.
  • Meranie hladiny glukózy v krvi.
  • Stravovanie – správny výber potravín a nápojov, v akých množstvách.
  • Výživové typy pre diabetikov, vhodné aj pre nediabetikov, ako majú vyzerať porcie ovocia, zeleniny mliečnych výrobkov, mäsa,tukov, strukovín a pečiva.
  • Názorné príklady a porcie.
  • Správny výber potravín.
  • Sacharidové jednotky, energetické hodnoty, glykemický index potravín.
  • Pohyb – vhodné športy, intenzita, jeho vplyv na diabetes.
  • Obezita a jej negatívny vplyv pre diabetika.
  • Osobité záležitosti – Cestovanie, Alkohol, Seniori, Vegetariáni a vegáni

Súčasťou knihy je vyše 100 receptov. Ide o:

  • raňajkové jedlá ako sú nátierky, kaše a palacinky,
  • polievky,
  • šaláty,
  • jedlá z mäsa a rýb,
  • chutné dezerty a
  • rozmanité prílohy k jedlám.
Počet strán 327
Hmotnosť  870 g
Rok vydania 2017
Väzba brožovaná väzba
Jazyk slovenský
Vydavateľstvo Raabe
Rozmer 200×230 mm
ISBN 9788081402951
MDA3Y